De voorbereiding, deel 2.
Door: Pieter
Blijf op de hoogte en volg Jos
07 Mei 2010 | Frankrijk, Parijs
Jos vertelde over mijn fiets en inderdaad na de fiets-APK-keuring zat er nog een rammeltje ergens ter hoogte van de trapas, maar de doe-het-zelf-fietsenmaker heeft dat snel verholpen: een wat te krappe ruimte tussen kettingkast en de voorderailleur.
Over keuringen gesproken, niet alleen de fietsen zijn in de grote onderhoudsbeurt geweest, maar ook de fietsers zelf. In het voorjaar was ik aan de beurt en alles was prima m.u.z. van de bloeddruk en nu ben ik dus aan de pil.Ik moet hem na het ontbijt innemen, maar bij het krantje-lezen wordt dat nog wel eens vergeten. Ik corrigeer dat meestal snel, hoewel bij mij het afbreukrisico van een andere orde is als bij de "vrouw aan de pil".
Ook Jos is aan de beurt geweest. Hij voelde al enige tijd gebrek aan topvorm. Dus Jos naar de dokter en daar waren meteen alle "zwaailichten" rood.
Jos moest voor diverse onderzoeken naar het ziekenhuis.Intussen nam Jos ook een rustpauze, zoals alle overtrainde topsporters dat ook doen. En jawel hoor, voor het laatste onderzoek tijdens de laatste training was Jos weer een jonge God op de fiets. Ik kon hem amper bijhouden. Eerst dacht ik met een nieuw geval van doping in de Nederlandse Wielerspoer te doen te hebben, maar die gedachte wierp ik snel verre van mij, want Jos houdt het bij sportdrankjes en energierepen. De volgende dag was het afsluitende onderzoek en jawel hoor: Jos had een conditie van 135 % t.o.z. van leefdtijdsgenoten. T.o.z. van mij is dat dus ongeveer 200%, dus vandaar......Overigens heeft zo'n APK-keuring best wat opgeleverd: Jos is nu ook aan de pil.
Tenslotte wil ik jullie nog een primeur vertellen, maar houd het wel voor jezelf, want anders zitten wij zo bij Pauw en Witteman en wij moeten straks eerst utrusten.Wij hebben een nieuwe aktiviteit. Wij kunnen alle ervaringen van Jos in het ziekenhuis niet onbenut laten en dus verschijnt er over enkele maanden van onze hand een nieuw literair werkje. De titel? U kunt er naar raden: ER KWAM EEN MAN BIJ DE DOKTER.
Uit la douce France wens ik jullie alvast veel leesplezier.
Pieter