16 mei Naar het Garda meer - Reisverslag uit Bardolino, Italië van Jos Borst - WaarBenJij.nu 16 mei Naar het Garda meer - Reisverslag uit Bardolino, Italië van Jos Borst - WaarBenJij.nu

16 mei Naar het Garda meer

Door: Jos

Blijf op de hoogte en volg Jos

17 Mei 2007 | Italië, Bardolino

Onze gastvrije slager had voor de minimumprijs van 35 Euro ook een ontbijt beloofd. De tafel in zijn huiskamer - bereikbaar via de wenteltrap vanaf de zolder - stond inderdaad compleet gedekt. D.w.z. volledig bestek : mes, vork, grote lepel, kleine lepel maar geen bord. Naast de twee koffiekannen was echter geen brood te bekennen maar vier verschillende soorten pakjes met koekjes uit de winkel beneden. De prijsjes stonden er nog op.

Na een tijdje gewacht te hebben zijn we toch maar aan de eerste pak koekjes begonnen. Daarna nog een 2e pak opengemaakt. Alles bij elkaar wel voedzaam maar niet helemaal verwacht. Toen de eerste koffiekan leeg was bleek de 2e hete melk te bevatten. Dit pension bleef ons verrassen.

Groots uitgezwaaid verlieten we Ala op weg naar Bardolino. Deze keer reed Pieter op kop. Ik denk dat het aan ons bijzondere ontbijt gelegen heeft, maar onder een stralend blauwe lucht reed Pieter gemiddeld bijna 20 km/u terwijl rond de 16km/u toch onze normale snelheid was.

Zelfs bij de eerste col in de buurt van Preambocco circa 1,5km rond de 10% stijging was Pieter nauwelijks te volgen. Om bij het meer te komen moesten we van ca 100m naar 250m en weer terug naar 100m.

Na 42km en slecht 2,5 uur bereikten we Bardolino. Precies een week van het Bodenmeer naar het Gardameer. Hier waren nauwelijks Camere libere wegens de vele Duitsers, die hier wegens Hemelvaart een weekje naar toe getrokken zijn. Toch een redelijk goedkoop hotel gevonden met zwembad. Dus we hebben besloten om hier ruim 2 dagen te blijven. Zaterdag trekken we verder in de richting van Verona.

Jos

Jos

Wij, Jos en Pieter, zijn allebei gepensioneerd, wonen naast elkaar en willen niet achter de geraniums blijven zitten. In het voorjaar van 2007 hebben we een eerste lange fietstocht gemaakt van Mierlo naar Rome. Dit smaakte naar meer.